Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Plezier op het balance board - kinderen kunnen net zoveel plezier hebben als volwassenen! Wie zegt dat leuke sporten alleen voor volwassenen zijn? Kinderen willen immers ook plezier hebben! En dat is gegarandeerd met een "Balance Board Kids". Bovendien traint uw kind met een "Balance Board Kids" zijn of haar lichaam van de haargrens tot de toppen van de voeten. Evenwicht, coördinatie, concentratie en fijne motoriek worden evenzeer uitgedaagd en bevorderd als bijna elk spieronderdeel. En dit alles gebeurt op natuurlijke wijze in vloeiende bewegingssequenties. Vanuit onze ervaring kunnen we ook bevestigen dat uw kind veel zelfvertrouwen krijgt door te trainen op het "Balance Board Kids". We hebben al gezien dat kleine plankkunstenaars na hun eerste sprong minstens twee centimeter groeien van trots. Dus laten we gaan - we laten u zien welk wiebelbord geschikt is voor uw kind.

Balance board - vanaf welke leeftijd mag het boarden?

Dit is een heel goede vraag, en we hebben een duidelijk antwoord voor je: Er is geen leeftijdsgrens voor balance boards - noch naar boven, noch naar beneden. Dit is hetzelfde als voor veel andere sporten. Als uw kind het wil doen en geïnteresseerd is, dan kan het beginnen. Sommige kinderen leren zelfs skiën of zwemmen voordat ze kunnen lopen. Probeer het dus gewoon, en in het begin kunt u zonder problemen helpen. Onze ervaring is dat vooral kinderen heel snel succes hebben met de training. Het activiteitenbord voor kinderen is daarom zeker een lonende investering in de lichamelijke gezondheid van uw kind. We zullen nu uitleggen welk "Balance Board Kids" bijzonder leuk kan zijn voor uw kind en waar u op moet letten bij de aanschaf ervan:

Balanceerbord voor kinderen

In principe kan uw kind op elk in de handel verkrijgbaar wiebelbord stappen; een speciale kinderversie van het wiebelbord is eigenlijk alleen nodig voor de allerkleinsten. Laten we daarom samen de verschillende balance boards bekijken. Ze zijn er in veel verschillende vormen, maten en materialen.

Ronde balansborden

Laten we eerst kijken of ronde balance boards geschikt zijn voor je kind. Ronde balansplanken zijn verkrijgbaar in zowel kunststof als hout. Maar ze hebben allemaal één ding gemeen: aan de onderkant van het bord is een halve bol bevestigd, die voor het wiebeleffect zorgt. Bij deze wiebelplanken moet het evenwicht in alle richtingen worden bewaard, wat voor beginners in het begin moeilijker is. De beslissende factor hierbij is de afstand tot de vloer, d.w.z. de dikte van de halve bol die onder het board is bevestigd. Hoe groter deze afstand, hoe uitdagender de training op het "Balance Board Kids" zal zijn. Met een beetje oefening zal uw kind deze uitdaging echter zeker onder de knie krijgen. Wilt u het echter wat rustiger aan doen, dan is een langwerpig "Balance Board Kinder" misschien meer geschikt voor u en uw kind.

Langwerpige Balance Boards

Bij een langwerpig "Balance Board Kids" hoeft het evenwicht slechts in één richting te worden bewaard, d.w.z. als op een wip. Wanneer uw kind erop staat, is het een kwestie van het evenwicht bewaren tussen de linker- en de rechterkant, of het telkens opnieuw vinden. De grootte van het "Balance Board Kinder" speelt hierbij een rol. Als je op heupbreedte van elkaar op het "Balance Board Kinder" staat, moeten de voeten op een kleine afstand van de buitenkant van het balance board geplaatst kunnen worden. Hoe langer de benen van uw kind zijn, hoe langer de "Balance Board Kinder" kan zijn. Maar let op: Als u een kort "Balance Board Kinder" koopt, zal uw kind zich waarschijnlijk snel vervelen. Ze zullen er snel hun grenzen op bereiken. Uit onze jarenlange ervaring kunnen wij u verzekeren: kinderen leren extreem snel op balance boards! Daarom raden wij altijd een "balance board voor kinderen" aan dat in het begin misschien een beetje uitdagend is - maar nog lang en met toenemende moeilijkheidsgraad leuk blijft.

Met dit in gedachten komen we ook tot een speciale variant van het langwerpige balance board. Je zou het een surfplank kunnen noemen, want surfers, skateboarders en snowboarders gebruiken het graag voor drooglandtraining. Dit "balance board kids" wordt niet gebruikt op de vloer, maar op een speciale kurkrol die zorgt voor de extra kick tijdens het balanceren. Die zorgt ervoor dat uw kind het "Balance Board Kinder" nog sneller, vaker en gevoeliger moet balanceren. Dat klinkt in eerste instantie heel inspannend. Maar de roller zorgt er ook voor dat uw kind een bijna oneindig aantal oefeningen kan doen op het "Balance Board Kinder" - op elke moeilijkheidsgraad.

U en uw kind - het dreamteam op Balance Boards

Onze wahu-trucgids helpt u en uw kind een goede start te maken op het "Balance Board Kinder" en zich voortdurend te verbeteren. Natuurlijk hoef je je niet strikt aan onze oefeningen en trucs te houden. U kunt samen met uw kind creatief zijn, oefeningen aanpassen of zelfs uw eigen oefeningen bedenken. Dit zou trouwens ook onze algemene aanpak van het onderwerp "Balance Board Kinder" zijn: leer deze nieuwe, coole leuke sport gewoon samen met je kind. Breng samen tijd door, vier jullie successen samen en bedenk welke leuke trucs jullie willen uitproberen op het "Balance Board Kids". Het bouwt teamgeest op en is een goede balans tussen werk en school!

Het leukste is om elke dag af te spreken voor een "wobble board date". Dat is gemakkelijk, want je kunt in de tuin wiebelen als het zonnig is, maar ook in de woonkamer als het waait. Slechts een paar minuten per dag op het "Balance Board Kinder" is voldoende om snel zichtbare resultaten te boeken. Wij zijn er echter zeker van dat u het niet bij een paar minuten zult laten. Want - en dat hebben we u nog niet verteld - trainen op de "Balance Board Kinder" werkt verslavend. Als je eenmaal een oefening hebt gedaan, wil je door naar de volgende. En uw kind zal er zeker net zo over denken.

Onze tip: Begin met pure evenwichtsoefeningen op het "Balance Board Kinder". Gewoon op het wiebelbord gaan staan en balanceren. Probeer elkaar misschien af te leiden of te laten lachen, dan wordt het balanceren wat moeilijker. Rol een beetje van voor naar achter en weer terug - tot je je helemaal zeker voelt. Doe dan pas de eerste makkelijke oefening, bijvoorbeeld een kniebuiging op het "Balance Board Kids". We laten je precies zien hoe je dit doet in een video op ons Instagram-kanaal. Ga stabiel op het wiebelbord staan en zorg dat je het balanspunt vindt als je jezelf laat zakken. Oefen dit een paar keer totdat het wiebelen afneemt en je merkt dat je spieren op een meer gecontroleerde manier werken. Als je zin hebt in nog een uitdaging op de plank, kun je ook een been naar voren strekken... en poef, je hebt een goede balans. en poef, je hebt je eerste officiële truc op het "Balance Board Kinder" onder de knie, die in vakjargon "Low Leg Rise" heet. Cool gevoel, nietwaar?

Natuurlijk hebben we na deze eerste eenvoudige oefeningen op de "Balance Board Kinder" ook moeilijkere trucs voor je in petto. Je bent van harte welkom om samen met je kind door onze wahu trucjesgids te klikken of ons te bezoeken op Facebook en Instagram. Hier posten zowel wij als de hele wahu-community voortdurend nieuwe video's om je te inspireren. En natuurlijk kijken we uit naar jullie coole oefeningen, trucs, sprongen en flips!

Onze checklist voor ultiem boardplezier

Hopelijk hebben we jou en je kind zin gegeven in boarden. Dan wil je weten waar je op moet letten voordat je iets koopt. Laten we beginnen met het belangrijkste: de materiaalcheck. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat het "Balance Board Kinder" van hout is. Waarom? Daar zijn twee redenen voor. De eerste is betrekkelijk eenvoudig en geldt eigenlijk voor alle terreinen van het leven. Hoe meer je jezelf omringt met natuurlijke materialen, hoe beter je je voelt. Zoveel dingen in je dagelijks leven zijn al van plastic, dat je eigenlijk bewust een tegenwicht moet creëren. Jij en je kind zullen in de toekomst veel tijd doorbrengen met het wiebelbord. Des te beter als het tijdens het oefenen goed aanvoelt en bovendien robuust is. De tweede reden ten gunste van een houten balance board voor kinderen is het geruwde oppervlak. Op dit oppervlak vinden vooral kinderen net dat beetje meer grip dat ze nodig hebben voor de oefeningen, vooral in het begin. Met een extra ondergrond, bijvoorbeeld een yogamat, kun je de training op het "Balance Board Kids" minder glad maken.

De keuze valt dus duidelijk op een "houten balance board voor kinderen". Maar natuurlijk zijn er ook hier verschillen, dus laten we de samenstelling van je nieuwe balance board eens nader bekijken. Laten we het onderwerp logisch benaderen. Zou u sprongen of salto's maken op een "balance board kids" van dun hout? Inderdaad, wij ook niet. Daarom is ons motto: meer is inderdaad meer. Daarom bouwen wij ons wahu wobble board uit twaalf lagen hout en met een robuust oppervlak van echt houtfineer. Je kunt zoveel stuiteren als je wilt - het gaat eeuwig mee... en dan drie dagen! Natuurlijk hebben we veel coole designs voor jou en je kind om uit te kiezen. Je kleintje houdt vast en zeker van een andere stijl dan jij. Kijk dus maar eens bij onze wahu wiebelborden. Een kleine tip aan de zijkant: We hebben ook een muurbevestiging voor jouw nieuwe wiebelbord - en natuurlijk ook voor dat van je kind. Zo kun je beide balance boards samen op een uiterst coole manier uitstallen, bijvoorbeeld in de woonkamer. Of je kind is zo dol op zijn of haar wiebelbord dat het een mooie plek vindt aan de muur in de kinderkamer. Hoe dan ook: Na het oefenen zijn de wiebelborden heerlijk opgeruimd met de muurbevestiging.

Maar laten we teruggaan naar het eigenlijke onderwerp. Waar moet je op letten voordat je een wiebelbord voor jou en je kind koopt? Naast het materiaal moet natuurlijk ook de grootte en de vorm van je nieuwe balance board kloppen. Te groot is een belemmering, omdat je "balance board voor kinderen" dan te traag wordt tijdens de oefeningen. Te klein is ook niet goed, omdat je dan (te) weinig sta-ruimte hebt tijdens de training. Grootte en vorm zijn dus een evenwichtsoefening. In talloze tests heeft ons wahu-team de volgende formule gevonden voor een perfect wobble board: Dertig centimeter breed en ongeveer 80 centimeter lang zijn een goede basis voor zowel talloze oefeningen als trucs - van makkelijk tot moeilijk. We hebben de bocht en kromming als volgt ontworpen: Twee smal toelopende uiteinden in combinatie met een dynamische rockashape zorgen voor creatieve vrijheid en de nodige uitdaging voor de coördinatie.

En het beste komt aan het einde: Bij ons is individueel advies natuurlijk inbegrepen. Ons team bestaat uit surffanaten, snowboardprofessionals en skateboardfanaten die allemaal al jaren hun droogtraining op wobble boards doen. We hebben dus verstand van zaken. Die kennis willen we graag aan jou doorgeven. Dus bel ons, schrijf ons een e-mail of chat met ons en we beantwoorden al je vragen over "balance boards voor kinderen". Samen vinden we het perfecte balance board voor jou en je kind - we kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Vind het perfecte board voor uw kind!

×

Seems you are not at the right place!