Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Als je eenmaal gebeten bent door het balance boardvirus, wil je overal en altijd boarden. En waarom niet? Het balance board brengt je immers in een goed humeur en geeft je veel energie door beweging. Daarom hebben we het volgende idee bedacht: Gebruik het Balance Board aan je bureau! Zo breng je dynamiek in je anders voornamelijk zittende werk, voorkom je actief spanning en verhoog je bovendien de funfactor op kantoor. Misschien doen zelfs je collega's wel mee en heb je een kleine uitdaging met het Balance Board aan je bureau. We vertellen je nu hoe je het Balance Board het beste kunt gebruiken aan je bureau.

Balance Board: afwisseling op kantoor met funfactor

Meer beweging op kantoor ... zou dat niet geweldig zijn? Niet meer acht of negen uur non-stop achter je bureau zitten, maar een beetje wiebelen, balanceren en spieren activeren tussendoor. Met de juiste oefeningen voor op kantoor kunt u fit blijven op het werk. Dus pak je balance board en neem het mee naar kantoor! Je kunt je Balance Board optimaal benutten aan je sta-bureau tijdens telefoongesprekken, maar je kunt ook gewoon elk uur een kleine sessie van vijf minuten op je board doen. Dit verlicht niet alleen spanning, maar maakt ook je hoofd leeg - voor nieuwe, frisse gedachten en meer energie.

Gezond aan het bureau met Balance Board

Het is een feit: te lang zitten en staan belast je lichaam eenzijdig. Dat moet je dus compenseren. Als je bijvoorbeeld zit, vooral als je direct achter een computer werkt, ben je geneigd om iets naar voren te leunen, met je schouders gebogen en je hoofd naar voren gekanteld. Dit spant vooral je nekspieren aan, die je op hun beurt omhoog trekken in je hoofd en je rug in tegengestelde richting. Met het Balance Board aan uw bureau kunt u deze permanente slechte houding tegengaan. Daarnaast heeft trainen op het Balance Board aan je bureau - of zomaar - nog veel meer voordelen voor je lichaam:

 • Als je met het Balance Board aan je bureau traint, krijg je een training die je gewrichten weinig belast, maar wel je evenwicht verbetert. Een goed evenwicht is op veel gebieden belangrijk, bijvoorbeeld om blessures te voorkomen.
 • Naast uw evenwichtsgevoel verbetert trainen met het Balance Board aan uw bureau ook uw concentratie - niet geheel onbelangrijk op het werk, toch? Dit komt vooral doordat je bloedsomloop wordt verhoogd en daarmee het zuurstofgehalte in je bloed.
 • Als je aan je bureau traint met het Balance Board, kun je je al snel verheugen op sterkere spieren, vooral in de romp, maar natuurlijk ook in de benen. Daarbij kunnen ook spanningen worden weggenomen, bijvoorbeeld de klassieke nek- en schouderpijn die vaak optreedt als je achter een bureau zit.
 • Trainen met het balance board aan je bureau heeft ook als voordeel dat het geschikt is voor alle fitnessniveaus. Omdat u zich tijdens het boarden kunt vasthouden aan een staand bureau ter ondersteuning, kunnen zelfs ongetrainden gemakkelijk aan de slag en snel vooruitgang boeken.
 • Als je met het balance board aan je bureau traint, doe je niet alleen je spieren goed. Je verhoogt ook je hartslag en energieverbruik. Zo verandert saai bureauzitten in een energieke surftocht.

Beweging op de werkplek: tips voor alle bureaustoelen

Een balance board zorgt voor meer beweging aan je bureau en biedt je nog veel meer voordelen, zoveel is nu wel duidelijk. Om ervoor te zorgen dat u nu gezond aan uw bureau kunt boarden, moet u eerst beslissen of u direct aan uw bureau of in een rustig hoekje wilt sporten. Als u een staand bureau hebt, raden wij u de eerste optie aan. U kunt er meteen in springen omdat u zich altijd kunt vasthouden aan de rand van de tafel. Zo kunnen zelfs beginners met het balance board meteen aan de slag. Als je geen sta-bureau hebt, moet je een plek vinden om te boarden. Zorg ervoor dat je voldoende bewegingsruimte hebt en dat er niets in de buurt kapot kan gaan. Omdat vrij boarden een heel ander soort evenwicht vereist dan aan een bureau staan, moet je vooraf thuis wat oefenen. Let ook op het volgende:

 • Een balance board in wipvorm is voor de meeste beginners prima geschikt. Daarop heb je namelijk voldoende ruimte en een goede stabiliteit.
 • Gebruik platte schoenen voor het trainen op het balansbord aan je bureau of probeer het op blote voeten.
 • Als je met het balansbord aan je bureau traint, begin dan met langzame bewegingen en probeer in het begin zo min mogelijk te wiebelen. Voer dan beetje bij beetje je snelheid op en zorg goed voor je armen. Die zorgen voor het nodige evenwicht en helpen u uw evenwicht te bewaren. Ze wild heen en weer zwaaien zal je echter geen goed doen - minder is vaak meer.
 • Wanneer u op het evenwichtsbord aan uw bureau traint, fixeer u dan niet op uw bord of uw voeten, maar op een punt op de tegenoverliggende muur. Dit zal u helpen uw evenwicht te bereiken en te behouden.
 • Gebruik je balance board aan je bureau op tapijt of een balance board mat. Het geeft je een goede rol en is bovendien antislip.
 • Bewaar uw Balance Board op uw bureau op een stijlvolle en veilige manier, bijvoorbeeld in onze vloerhouder. Zo heb je het direct bij de hand en staat het niet in de weg tussen je trainingen door.

Nodig je collega's uit om ook te boarden ...

Voelt u zich al "thuis" op uw Balance Board aan uw bureau? Dan kun je natuurlijk ook je collega's uitnodigen om te boarden. Laat ze zien hoe het werkt. U kunt uw actief staan op het Balance Board aan uw bureau opdelen in verschillende niveaus, bijvoorbeeld:

 • Niveau 1 met het Balance Board aan je bureau: Je wiebelt heel zachtjes heen en weer. U kunt aan uw bureau blijven werken. Dit niveau is bijzonder geschikt voor videoconferenties waarbij de andere deelnemers niet mogen merken dat u op het Balance Board aan uw bureau staat. U kunt zelfs klikken, schrijven op het toetsenbord of aantekeningen maken op een schrijfblok.
 • Niveau 2 met het Balance Board aan het bureau: Hier wordt het actiever en zal uw gesprekspartner vrijwel zeker merken dat u niet alleen maar staat of zit achter de computer. Dit niveau is daarom geschikt voor videoconferenties met "insiders". Als u even uit beeld wiebelt of uw bord moet herschikken, moet u natuurlijk voorbereid zijn op passend commentaar.
 • Niveau 3 met het balansbord aan het bureau: Dit is het "strijdniveau", zeg maar. Als jullie echt goed zijn als team, kan het zijn dat een van jullie de ander wil overtreffen op het balansbord aan het bureau. Gebruik deze energie! Het brengt je gegarandeerd positieve teamvibes en veel kracht voor nieuwe, frisse ideeën. Met een lijstje kun je bijvoorbeeld bijhouden wie welke oefening of truc al heeft gedaan - en wie het nog moet doen.

... of gebruik het balansbord op je bureau in je thuiskantoor.

In het thuiskantoor ben je natuurlijk helemaal vrij. Hier kun je de perfecte plek vinden om te boarden, je boardpad uitspreiden en aan de slag gaan. Onze tip: Stel jezelf vaste tijden voor het boarden, bijvoorbeeld altijd op het uur voor vijf tot maximaal tien minuten. Onderschat de verslavende factor van het balance board niet. Als je er eenmaal op bent gesprongen, wil je er waarschijnlijk niet meer af. Maar het werk wacht op je, dus je kunt jezelf beter een limiet stellen. Het mooie is dat je je kunt verheugen op de volgende balance board sessie. Dat houdt je toch zeker op de been op je werk? Om je woonkamer of studeerkamer tot die tijd netjes te houden, raden we je een muurbevestiging voor je balance board aan. Het ziet er stijlvol uit en is uiterst praktisch!

Balance Board: goed voor je rug & je humeur

Laten we aan het eind samenvatten: Een Balance Board brengt pit in je leven - en op je bureau. Trainen met het Balance Board aan je bureau helpt je actief en dynamisch te staan. Vooral aan een in hoogte verstelbaar bureau kun je perfect de spieren activeren die bij het zitten worden verwaarloosd. Dit voorkomt spanning, stimuleert je bloedsomloop en geeft je nieuwe energie. Uw concentratie neemt toe en werken wordt weer leuk! Dus ook u kunt training op het Balance Board integreren aan uw bureau. Met de juiste oefeningen voor je Balance Board aan je bureau kun je meteen aan de slag, toch?

×

Seems you are not at the right place!