Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Het al te bekende scenario: je komt thuis van je werk, eet een hapje en wilt dan eigenlijk een rondje gaan sporten - misschien fietsen, joggen of naar de sportschool. Maar buiten regent het pijpenstelen en opeens ziet de bank er zo uitnodigend uit... Een paar sporttoestellen in huis zou geweldig zijn. Zo kun je sporten zoals je wilt, een pauze inlassen en binnen je eigen vier muren je eigen persoonlijke workout doen. Klinkt dat goed? Laten we dan eens kijken hoe we dat in de praktijk kunnen brengen. Met andere woorden: welke sportuitrusting is geschikt voor jou thuis.

Welke sporttoestellen zijn er voor thuis?

Met sporttoestellen voor thuis kun je sporten wanneer je daar zin in hebt. Dat is hun grote voordeel. Met de juiste sportapparatuur voor thuis bent u onafhankelijk van openingstijden, weer en cursusaanbod en kunt u het uzelf thuis naar eigen wens gemakkelijk maken. Er zijn genoeg handige fitnessapparaten voor thuis, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor uw persoonlijke full-body training thuis. Laten we daarom eerst eens kijken naar de opties die je hebt voor je nieuwe fitnessapparatuur voor thuis:

 1. Loopband
 2. Crosstrainer
 3. Krachtstation
 4. Indoor fiets
 5. Roeiapparaat
 6. Trampoline
 7. Balansbord
 8. Optrekstang
 9. Gymbal
 10. Rugtrainer

Deze top 10 van sporttoestellen voor thuis is in de meeste flats of huizen te vinden, maar natuurlijk zelden allemaal tegelijk. De meeste mensen missen de ruimte, het geld... en zeker de motivatie. Niet iedereen wil een sixpack krijgen of graag op een trampoline springen. Om te voorkomen dat je zinloos traint met een apparaat, moet je een paar dingen overwegen voordat je sportapparatuur voor thuis koopt.

Welke fitnessapparatuur voor thuis is geschikt voor mij?

Nu ken je de populairste toestellen voor thuisgym. Maar welke is geschikt voor jou? Ja, precies, voor jou. Eerst moeten we kijken naar je gezondheidssituatie, je ruimte, je budget en - last but not least - je sportieve doelen. Wil je specifiek spieren opbouwen met de juiste sporttoestellen thuis, dan is een loopband zeker niet zo geschikt als een pull-up bar of een ab trainer. Wil je je uithoudingsvermogen verbeteren met fitnessapparatuur voor thuis, dan zal een gymnastiekbal je niet echt helpen. Laten we dus duidelijk bepalen welke thuissportapparatuur goed is voor wie.

Stressvermindering & plezier: sport als balans

Zie je thuis sporten vooral als een manier om het zitten op je werk te compenseren? Dan heb je geen strikt trainingsdoel, zoals afvallen of spieren opbouwen, maar wil je gewoon plezier maken en een beetje stoom afblazen met je sportuitrusting thuis. Dat begrijpen we - en daar hebben we twee goede ideeën voor. In dat geval zijn de volgende sporttoestellen voor thuis ideaal voor u:

Trampoline

Had u als kind niet veel plezier op de trampoline? Waarom vandaag niet? Stuiteren op een indoor trampoline maakt veel gelukshormonen vrij! Trouwens, het is ook een uiterst doeltreffende training voor het hele lichaam, die talrijke spieren traint - ook de diepe spieren. Tien minuten is even effectief als dertig minuten joggen en je stimuleert je cardiovasculaire systeem. Bovendien verbeter je je evenwicht en coördinatie, wat een algemeen positief effect heeft op je houding. Met de trampoline heb je het eerste sporttoestel voor thuis, dat je op een relatief goedkope en ruimtebesparende manier in je dagelijks leven kunt integreren.

Balansbord

Oefenen op balance boards is ook gegarandeerd leuk. Het wiebelen verbetert uw evenwicht, coördinatie en reflexen. Bovendien stimuleren de minimale balansbewegingen uw diepe spieren. Al na enkele sessies op het Balance Board merk je hoe je houding verandert: Je houding wordt meer rechtop en je rug strekt zich uit. Dit maakt trainen op het Balance Board tot een zeer effectieve stabiliteitstraining. Het mooie van balance boards is de steile leercurve en de verscheidenheid aan trainingen. Kijk maar eens naar onze beginnersgids en de vele andere trainingsvideo's . Of maak deel uit van de enorme balance board community om samen nog meer indoor surfplezier te beleven.

Fitness & uithoudingsvermogen: cardioapparatuur voor thuis

Als je thuis je conditie wilt verbeteren, zijn er ook veel cardiotoestellen beschikbaar als sportapparatuur voor thuis, ook in het goedkopere prijssegment. Vooral loopbanden en crosstrainers zijn populair. Het enige nadeel is dat beide fitnessapparaten voor thuis niet bepaald klein zijn. Hoewel er nu opvouwbare versies zijn, is het de vraag of u echt de moeite wilt nemen om ze telkens op te bergen. Heb je genoeg ruimte in je woonkamer of misschien zelfs een extra kamer, dan is een van deze twee fitnessapparaten voor thuis zeker een investering die de moeite waard is.

Loopband

Op een loopband kun je, afhankelijk van het model, je persoonlijke trainingsplan instellen, je continu verbeteren en je trainingsstatus documenteren. Let vooral op uw trainingshartslag, die u moet berekenen in verhouding tot uw hartslag in rust. Begin langzaam en vooral met een rustige houding, korte passen en geen gestuiter. Kijk recht vooruit en vind uw ritme - u zult na verloop van tijd vanzelf toenemen. Overigens: er zijn nu ook loopbanden zonder motor als sporttoestel voor thuis. Ze worden puur door spierkracht aangedreven, wat ze nog effectiever maakt en zowel het milieu als uw elektriciteitsrekening spaart.

Crosstrainer

Een training op een crosstrainer brengt ook je benen in beweging, maar je bovenlichaam komt er ook aan te pas. Pak de handgrepen vast, ga rechtop staan en houd beide voeten met de hele voetzool in contact met de pedalen. Bij het hardlopen loopt u het best met uw bovenlichaam iets naar voren en duwt u uw knieën nooit helemaal door om uw rug en gewrichten te beschermen. Onze tip: Als uw voeten na een tijdje in slaap vallen, wat een veel voorkomend verschijnsel is, kunt u ze weer wakker maken door een paar keer achterwaarts te draaien. Er bestaat trouwens ook een milieuvriendelijke (en dus snoerloze) versie van de crosstrainer die de benodigde elektriciteit opwekt.

Spieropbouw: krachttoestellen voor thuis

Wil je je fitnessapparatuur voor thuis gebruiken om spieren op te bouwen? Dan kun je niet om een min of meer groot krachtstation heen. Deze bieden je voor alle belangrijke spieren en spiergroepen de juiste oefeningen en gewichten. Van bicepstraining tot sixpack tot bankdrukken, alles is gecombineerd in één apparaat. Zo kunt u uw eigen individuele trainingsplan samenstellen en al uw spieren op scherp zetten. Afhankelijk van het model kun je tot veertig verschillende trainingen combineren. Het voordeel: alle oefeningen worden begeleid. Dat minimaliseert het risico op verkeerd uitgevoerde bewegingen. Dit is een belangrijk aspect, vooral voor beginners die de neiging hebben slordig te werken als ze zonder begeleiding met halters trainen. Het enige nadeel van het gewichtsstation: de grootte, zelfs van het kleinste gewichtsstation, is voor veel flaters een probleem. Als dit ook voor jou het geval is, hebben we nog een goed alternatief.

Optrekstang

Als je geen ruimte hebt voor een gewichtsstation, kun je een optrekstang gebruiken. Deze zijn klein en handig - en bieden je toch een effectieve manier om spieren op te bouwen. U kunt kiezen uit verschillende modellen voor deur-, plafond- of wandmontage. Let in ieder geval goed op de respectieve kilo-specificaties voor de maximale belasting. Als het ding hangt, kunt u nu uw hele bovenlichaam versterken, van de arm tot de schouder en terug tot de buikspieren. Doordat je hangt, worden je wervelkolom en tussenwervelschijven ontlast. Dit maakt pull-up training een zeer rugvriendelijke trainingsmethode. Het is het uitproberen waard!

Gemakkelijk voor de gewrichten: zachte maar effectieve oefening

Nu we het toch over "zachte training" hebben, kunnen we dit aspect nader bekijken. Voor velen is dit de basisvereiste, of het nu om leeftijd of blessure gaat. Als u al een hernia of een meniscushernia hebt gehad, wilt u zeker niet zonder sport, maar u moet uw gewrichten voorzichtig behandelen. Een gymnastiekbal kan een goed begin zijn. Talrijke oefeningen versterken de rug- en buikspieren (ook de diepere) en het evenwicht. In combinatie met de banden kunnen ook de armspieren worden geactiveerd. Onze tip: als u veel aan een bureau werkt, kunt u de gymnastiekbal ook als zitplaats gebruiken. Dynamisch zitten voorkomt spanning.

Afvallen: Deze sporttoestellen voor thuis laten de kilo's vallen!

Ben je op zoek naar sporttoestellen om thuis af te vallen? Dan kun je in principe alle sporttoestellen voor thuis gebruiken die de stofwisseling en vetverbranding stimuleren. Bijvoorbeeld loopband, crosstrainer of trampoline. Daarnaast raden we gerichte spiertraining aan voor de gebieden die je wilt afvallen, zoals de buik, benen of billen. Een absolute klassieker onder de vetsmelters aka calorieverbranders is en blijft de indoor fiets. Met spinning vallen de kilo's er gegarandeerd af. Laten we het daarom eens nader bekijken.

Indoor fietsen

Bij het fietsen is het belangrijkste om vanaf het begin in de juiste zithouding te komen. Houd uw rug recht terwijl u met uw armen steunt en naar uw stuur kijkt. De schouders moeten los blijven, d.w.z. echt actief naar beneden getrokken, anders riskeert u spanning en hoofdpijn. Let er bij het trappen op dat u uw knieën nooit volledig strekt. Is dit wel het geval, dan moet u uw zadel iets laten zakken. Als u goed zit, kunt u gaan trainen. Nogmaals, begin langzaam en verhoog gaandeweg. Zo raakt u niet meteen buiten adem en verbetert u op lange termijn op de volgende gebieden:

 • Versterking van het cardiovasculaire systeem
 • Verhoging van conditie en uithoudingsvermogen
 • Stimuleren van vetverbranding
 • Aanscherping van benen en billen

Behoorlijk effectief, nietwaar? Natuurlijk heeft een goede indoor fiets zijn prijs, maar wij denken dat het de moeite waard is gezien de vele positieve trainingseffecten. Bovendien is fietsen gemakkelijk te integreren in je dagelijks leven. Je kunt de tijd bijvoorbeeld gebruiken om naar een spannend luisterboek te luisteren. We raden af om te lezen of tv te kijken, omdat dit uw optimale hoofdpositie kan beïnvloeden. Onze tip: Als je een gave fiets hebt, kun je die aan een roltrainer koppelen en gebruiken voor indoor training. Dit bespaart veel ruimte en is natuurlijk veel goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe indoorfiets.

Rug: gerichte versterking bij rugklachten

Oefenen op de roeimachine verbetert je uithoudingsvermogen en versterkt je hele lichaam - maar vooral je bovenrug. Dat is goed, want daar zit de meeste spanning die rugpijn, nekpijn en hoofdpijn veroorzaakt. Net als bij fietsen is een goede houding belangrijk: De rug moet recht zijn, de romp gespannen, de ellebogen dicht bij het lichaam, de benen nooit helemaal gestrekt. Begin langzaam, met ongeveer 15-20 slagen per minuut, en behoud uw ritme. De juiste volgorde van de bewegingen omvat vier stappen:

 1. Eerst duw je af met je benen.
 2. Leun dan het bovenlichaam iets naar achteren.
 3. Trek nu de handgrepen krachtig en snel naar achteren.
 4. Op de terugweg keer je langzaam terug naar de beginpositie met precies dezelfde beweging als op de heenweg.

Natuurlijk kunt u ook specifieke oefeningen voor een sterke rug doen met een krachtstation. Het combineert verschillende sporttoestellen voor thuisgebruik. Er zijn ook rugtrainers die de onderrug en de lendenwervelkolom activeren. Ze zijn een waardevolle aanvulling op de roeimachine. Onze tip: Om rugpijn echt effectief aan te pakken zijn rekoefeningen, een goede houding in het dagelijks leven en gerichte buikspiertraining belangrijk. Dit is de enige manier om holistisch succes te boeken. Yoga en Pilates kunnen zeer nuttig zijn en zijn ook gemakkelijk thuis te doen.

Ruimtebesparend: kleine fitnessapparaten voor thuis

Zo, nu hebben we alle klassiekers van sporttoestellen voor thuis doorgenomen. Heeft u al een favoriet? Er zijn trouwens altijd nieuwe sporttoestellen voor thuis die zijn aangepast aan de behoeften van verschillende doelgroepen. Voor veel mensen is de ruimte binnen de eigen vier muren een doorslaggevende factor. Natuurlijk wil iedereen graag een volledig uitgeruste sportschool, maar waar moet die komen? Ruimtebesparende sporttoestellen voor thuis zijn daarom in trek. Het balance board hebben we in dit verband al genoemd, maar ook banden, swinging bars, fascia rollers of ballen zijn geschikt als klein sporttoestel voor thuis. Vooral het balance board is een echte allrounder in dit assortiment met een hoge funfactor, waarvan de aanschaf zich snel voor u terugverdient. Met een coole wandhouder kunt u hem bovendien snel, veilig en decoratief opbergen. Onze tip: Als u op zoek bent naar speciaal sportmateriaal voor kinderen thuis, is het balance board een goede keuze. Het hele gezin kan zich vermaken en zijn evenwicht trainen.

Zijn er ook nadelen aan thuis trainen?

Ja, natuurlijk zijn die er. Dat willen we niet voor u verbergen. Het grootste obstakel dat uw fitnessapparatuur thuis dagelijks bewaakt, is bij wijze van spreken uw innerlijke varken. Maar je kunt het gemakkelijk te slim af zijn. Onze tip: creëer een trainingsroutine die plicht en plezier combineert. U kunt bijvoorbeeld eerst uw verplichte oefeningen doen en uzelf daarna belonen met een ontspannen wiebelen op het balansbord of een stuitersessie op de trampoline. Als je een goede greep hebt op je innerlijke slechterik, moet je regelmatig sporten. Dat betekent drie tot vier keer per week, liefst 20-30 minuten. Overigens maakt dit niet uit wat voor fitnessapparatuur je thuis gebruikt. Dus sta op en laten we samen aan de slag gaan met behulp van de juiste sporttoestellen voor thuis - voor een gezond lichaamsgevoel, meer uithoudingsvermogen en sterke spieren.

Waarop moet ik letten bij de aanschaf van nieuwe sporttoestellen voor thuis?

Je weet nu welke sportuitrusting je wilt kopen voor thuis? Dat is perfect. Dan sta je nu voor de beslissing welk model je gaat kopen. De meeste sporttoestellen voor thuis zijn verkrijgbaar in het lage, midden en hoge prijssegment. Goed advies is vaak duur. Natuurlijk kunnen goedkopere sporttoestellen voor thuis ook uitstekend werken. Maar vooral als het gaat om apparatuur met ingebouwde technologie of complexe constructiesystemen, moet je letten op goede kwaliteit. Het is beter om een apparaat minder te hebben, maar met de rest zonder problemen te trainen. Niets bederft uw trainingsroutine meer dan snelle slijtage, kapotte onderdelen of een gammel ontwerp. Het is ook beter voor je training als je klein begint en geleidelijk opvoert. Zo kun je gemakkelijk zien waar je nog gaten in je training moet dichten - en welke apparatuur daarvoor geschikt is. Veel winkels, ook online, bieden deskundig advies. Maak daar gebruik van! De adviseurs hebben de uitrusting vaak zelf getest en kunnen je dus zeker helpen bij de aanschaf van sportartikelen. Let op: Natuurlijk kun je thuis gebruikte sportapparatuur kopen, maar je moet wel voorzichtig zijn. Vooral grote apparaten met ingebouwde technologie kunnen gebreken vertonen die een onnodige domper zetten op je trainingsenthousiasme.

Zeven trainingstips voor je training thuis

Dus, last but not least, hebben we een paar dagelijkse tips over hoe je het meeste uit je thuisgymapparatuur kunt halen, hoe je je training het beste kunt structureren en hoe je blessures kunt voorkomen:

 • Een warming-up is een must: Vijf tot tien minuten los bewegen voor de training minimaliseert het risico op blessures en bereidt je gewrichten, pezen en spieren voor op de komende belasting.
 • Zorg voor de juiste houding: We hebben al gezegd dat een lange rug, ontspannen schouders en een rechte nek belangrijk zijn tijdens de oefeningen. Herinner uzelf steeds weer aan deze basishouding. Een spiegel kan daarbij helpen.
 • Begin klein en word groot: Begin uw thuistraining met twee tot drie sessies van 15 minuten. Verhoog na verloop van tijd naar vier tot vijf sessies van elk 20 minuten, eventueel met een hogere intensiteit, bijvoorbeeld meer gewicht. Zorg er echter wel voor dat je rustdagen neemt. Die zijn belangrijk zodat uw spieren zich kunnen herstellen.
 • Train gelijkmatig: Concentreer je niet alleen op één spiergroep, maar besteed aandacht aan alle spieren. Als je bijvoorbeeld je buik hebt getraind, is het tijd om je rug te trainen.
 • Breng afwisseling in het spel: Je kunt sommige oefeningen tussendoor anders doen, bijvoorbeeld blind of staand op een balance board. Zo raak je niet zo snel verveeld met je trainingsroutine.
 • Weinig tijd is geen excuus: Met sporttoestellen thuis bespaar je al tijd op weg naar de sportschool. Als je maar een paar minuten tijd hebt voor je training, kun je een krachtprogramma proberen met korte, intensieve oefeningen.
 • Soms is er net genoeg ruimte: Sommige fitnessapparaten voor thuis lijken op het eerste gezicht enorm, maar ze kunnen slim worden opgeborgen, bijvoorbeeld onder schuine plafonds, de bank of het bed. Houd er wel rekening mee dat je voldoende ruimte nodig hebt voor je bewegingen.
 • Gun jezelf een cool down: Een cooling down wordt vaak achterwege gelaten, waarom is dat? Geniet van de laatste vijf minuten van je training met een kleine beloning, bijvoorbeeld een paar losse trucjes op het balance board.

Veel plezier!

×

Seems you are not at the right place!