Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Wist je dat je je Balance Board ook kunt gebruiken voor yoga-oefeningen? Balance Board plus yoga resulteert in de nieuwe trendsport "Balance Board Yoga", die we graag nader aan je voorstellen. Maar we kunnen je alvast één ding beloven: Na Balance Board Yoga zul je spieren voelen die je nog nooit hebt gevoeld - de training is zo intens en veeleisend. Tegelijkertijd geeft het speelse schommelen en wiebelen van Balance Board Yoga je ongebreidelde bewegingsvrijheid en dus pure levensvreugde. Klinkt dat goed? Laten we dan meteen beginnen!

Maak kennis met Balance Yoga

Bij Balance Board Yoga moet je jezelf permanent in balans brengen, waardoor je nog meer spieren activeert dan bij klassieke yoga. Oefeningen die je in je slaap kunt doen, krijgen bij Balance Board Yoga een geheel nieuwe uitdaging en je kunt je lichaamsbeheersing naar een hoger niveau tillen. De minimale bewegingen die nodig zijn voor het balanceren trainen je diepe spieren en fasciae. Als die in perfecte vorm zijn, kunnen ze op hun beurt je gewrichten beter stabiliseren. Dit vermindert de kans op blessures, ook bij andere sporten. Bovendien versterkt de constante evenwichtsoefening op het board je kernspieren en verbetert het de bloedcirculatie. Beide voorkomen spanning en helpen je een gezonde houding te behouden, vooral in het dagelijks leven.

Het klinkt inspannend, en dat is het zeker, maar Balance Board Yoga gaat ook over lichtheid, speelsheid en loslaten. Hoewel je bij Balance Board Yoga heel gericht je bewegingen controleert, moet je je ook laten gaan met de flow die het Balance Board je geeft. Iedereen die ooit op een Balance Board heeft gestaan kan dit bevestigen: Het dobberen en wiebelen creëert onmiddellijk een bewegingsvreugde die je je misschien herinnert uit je kindertijd. Je kunt je uitschakelen en je volledig concentreren op je lichaam. De merkbare resultaten, die bij Balance Board Yoga snel optreden, vergroten ook je zelfvertrouwen enorm.

Wat je nodig hebt voor Balance Board Yoga:

  • Allereerst heb je voor Balance Board Yoga een geschikt board nodig, bijvoorbeeld het wahu Balance Board. Het biedt je een bijzonder goede stabiliteit dankzij de licht gebogen vorm aan beide zijden, de zogenaamde rocker shape. Met de kurkrol aan de onderkant geniet je van optimale roleigenschappen.
  • Het natuurlijke hout van het Balance Board Yoga is comfortabel om op te staan, vooral op blote voeten. Natuurlijk kun je ook sokken of sportschoenen met flexibele zolen dragen als je je wat zekerder voelt. Probeer gewoon alle opties uit en kies dan je favoriet.
  • Gebruik in ieder geval een mat voor Balance Board Yoga, zoals onze sisal mat. Het ondersteunt de vloeiende rollende bewegingen van het board en helpt je bij je oefeningen. Natuurlijk beschermt een mat ook je vloer tegen krassen, mocht er iets misgaan.

Wat is Vinyasa Yoga?

En welke yogastijl kun je gebruiken voor Balance Board Yoga? In principe natuurlijk elke yogastijl - hoewel bijzonder energieke yogastijlen zoals Power Yoga natuurlijk een grote uitdaging vormen op het board. Misschien is dat de reden waarom we onze Balance Board Yoga beginnen met langzame, ontspannen bewegingsreeksen, zoals die gebruikelijk zijn in Karana Yoga, en dan overgaan naar de wat snellere, vloeiende bewegingen van Vinyasa Yoga. Hier willen we je aandacht - naast balans - vooral richten op de ademhaling. Met behulp van de ademhaling verbind je de afzonderlijke asana's met elkaar en kom je zo in een prettige flow die je goed ondersteunt bij het bewaren van je evenwicht. In detail betekent dit dat elke beweging wordt omlijst door een ademhaling. Je beheerst je ademhaling heel bewust. Eerst adem je in, dan begin je je beweging met de uitademing, die tegelijk met de uitademing eindigt. Daarna volgt de volgende beweging en zo gaat het maar door.

Houdingen in balans in yoga

Naast de ademhaling staat natuurlijk je houding, je balans, centraal. Dit heb je al goed getraind in klassieke yoga op de mat, dus je kunt het nu perfectioneren in Balance Board Yoga. Dit is mogelijk omdat je balance board direct reageert op je bewegingen - en je moet onmiddellijk reageren op deze feedback. Hierdoor wordt je aandacht tijdens Balance Board Yoga nog dieper in je lichaam gestuurd, naar de kleine, fijne spieren die je anders misschien zou verwaarlozen. We hebben het al gezegd: vooral de diepe spieren en de fasciae worden geactiveerd tijdens Balance Board Yoga. Zo ervaar je reeds bekende asana's op een geheel nieuwe manier. De verhoogde concentratie tijdens Balance Board Yoga brengt je geest nog meer tot rust - en je kunt met elke vezel in het hier en nu zijn.

Balance Board Yoga biedt je ook de kans om je Balance Yoga asana's nog vloeiender te maken door de beweging van het Balance Board. Maar Balance Board Yoga is niet alleen staand mogelijk. Het board ondersteunt je ook in een zittende positie door de zitkussens te vervangen. Zodra je een band hebt opgebouwd met je board, kun je bijvoorbeeld zo beginnen:

Hoe te beginnen met Balance Board Yoga

Ga in de basispositie op je board zitten, breng jezelf in balans en blijf een tijdje in deze positie. Sluit je ogen en adem bewust. Voel de kleine, subtiele bewegingen van uw balance board en pas u daaraan aan. Strek zo nodig je armen uit naar beide kanten, maar probeer ze zo min mogelijk te bewegen.

Verplaats nu je zwaartepunt minimaal en begin lichtjes te schommelen. Beheers dit schommelen met zachte, vloeiende bewegingen en adem gelijkmatig. Breng nu je armen in het spel en breng ze boven je hoofd. Breng jezelf in evenwicht en houd deze positie één ademhaling vast.

Speel met het board, leer het beter kennen en laat je fantasie de vrije loop in Balance Board Yoga. Je kunt zowel de lange als de korte kant gebruiken en de kurkrol zowel lang als kort onder de plank plaatsen. Wat vind jij het leukst? In onze wahu board community ben je welkom om ons feedback te geven - of aanvullende suggesties te krijgen.

Yoga evenwichtsoefeningen

Als je nu meer vertrouwd bent met je Balance Board, kun je specifieke oefenreeksen uit de klassieke yoga uitvoeren met het Balance Board. Wij hebben een paar suggesties voor u:

  • De klassiekers: Probeer als introductie tot Balance Board Yoga eerst een paar planken - bij voorkeur in verschillende versies, bijvoorbeeld als onderarm- of zijsteun, push-up plank, omgekeerde plank en plank met beenheffingen. Deze zullen je helpen je gevoel voor de plank verder te verbeteren.
  • Een eerste uitdaging: Vervolgens kunt u de L-Sit Lift aanpakken. U zult zeker een paar pogingen nodig hebben tot u de juiste positie vindt zonder te wiebelen. Als het je lukt, kun je echt trots zijn op jezelf - geniet ervan!
  • Belangrijke rekoefening: Balance Board Yoga gaat ook over rekoefeningen. Je kunt verschillende versies van Anahatasana doen met je handen op de plank. Probeer zo stil mogelijk te blijven liggen.
  • Voor professionals: als je eenmaal echt vertrouwd bent op het Balance Board, kunnen oefeningen als de Dancer, Warrior II en III of de Squat ook worden geïntegreerd in je Balance Board Yoga.
  • Uiteindelijk: Als je klaar bent met je Balance Board Yoga sessie, vergeet dan niet een diepe ontspanning te doen. Je kunt bijvoorbeeld op de grond gaan liggen en je benen op de yoga plank leggen. Zo voel je opnieuw de sterke verbinding met je board en kun je terugkeren naar een natuurlijke ademhaling.

Onze tip: Vooral in het begin van Balance Board Yoga zal er veel gewiebel zijn en zul je zeker uit een of andere houding vallen. Onthoud op dit moment dat geen enkele meester ooit uit de lucht is gevallen. Namaste - doe het rustig aan, glimlach en hervat je beweging. Balance Board Yoga is bedoeld om leuk te zijn!

Zin in meer?

Wil je ook een paar klassieke trucs uit het balansboarden integreren in je Balance Board Yoga workout? Voor ontspanning tussendoor of gewoon als een extra manier om je nog beter met je board te verbinden, kunnen we het alleen maar aanraden. Twee sprongen zijn hiervoor bijzonder geschikt: de Hippy Jump en de Bunny Hop. Voor de Hippy Jump ga je zijwaarts op je balance board staan met je benen uit elkaar. Balanceer jezelf en spring dan heel kort omhoog. Na de landing moet je zo snel mogelijk je evenwicht terugvinden. Je kunt de hoogte van de sprong geleidelijk opvoeren. De bunny hop is een directe voortzetting van de hippiesprong. Je springt omhoog en draait je om, zodat je voorover op je board landt. Best cool, hè? Als deze twee trucs je honger naar meer hebben aangewakkerd, kijk dan eens naar onze Balance Board oefeningen. Daar vind je veel ideeën en meer trucs, sprongen en flips!

×

Seems you are not at the right place!