Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby? Waarom probeer je dan niet balance boarding? Misschien denk je dat het alleen voor kinderen, tieners, surfers of skaters is. Maar verre van dat: een balance board is net zo'n geweldig stuk fitness, evenwicht en leuke sportuitrusting voor volwassenen. Het is uiterst veelzijdig, je behaalt er snelle trainingsresultaten mee en hebt er veel plezier aan - of het nu thuis is of buiten, alleen of met vrienden. Wij laten u zien waar u op moet letten bij de aanschaf van een balance board, zodat u zich binnenkort een geschikt balance board voor volwassenen eigen kunt maken.

Welk balance board voor volwassenen past bij mij?

Er zijn veel verschillende balance boards. Het kan moeilijk zijn om ze allemaal bij te houden. En het is nog moeilijker om de juiste te kiezen. Met een duidelijk overzicht van de verschillende modellen willen we graag licht in de duisternis voor je brengen. Maar één ding kunnen we alvast zeggen: Hoe verschillend de balance boards er ook uitzien, ze werken allemaal heel gelijkaardig. Het gaat erom je evenwicht te bewaren op een (zeer) wiebelig oppervlak. Met dit eenvoudige principe train je veel dingen tegelijk: evenwicht, diepe spieren, coördinatie, motoriek, reactietijd, je algemene houding... en nog veel meer.

Balansplanken - van een ronde basis naar een wipvorm

Laten we eerst eens kijken naar de voetafdruk van de balansplanken voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er zijn ronde planken met een halve bol als onderkant, die vooral geschikt zijn voor lichte wiebeloefeningen en als aanvulling op een training. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om de moeilijkheidsgraad van je push-ups of andere oefeningen te verhogen. Je kunt er echter niet echt op boarden, daar heb je een andere vorm voor nodig: de zogenaamde rocker shape. Dit langwerpige stavlak is ook aan beide zijden licht naar binnen gebogen. Dit geeft je een zeer goede stand en ook perfecte "vliegeigenschappen" voor sprongen, flips en trucs. Maar daarover later meer. Tussen deze twee vormen - rond en rockervorm - zijn er natuurlijk talloze gradaties, bijvoorbeeld zonder camber, met meer of minder breedte en variërende lengte. Het belangrijkste om hier rekening mee te houden is wie er straks op het board gaat staan. Een balansbord voor volwassenen moet een bepaald stavlak bieden, terwijl een balansbord voor kinderen kleiner en dus lichter kan of moet zijn.

Balansplanken met rol of halve bol

Laten we overgaan naar de basis van je board, die verantwoordelijk is voor de wiebelende beweging. Ook hier kun je kiezen tussen verschillende vormen. Ze bieden je niet alleen verschillende moeilijkheidsgraden, maar ook licht verschillende rol- en wiebelkarakteristieken. Met de bal, vooral de op een plank gemonteerde versie, heb je een zeer goed houvast en moet je alleen wat evenwichtswerk verrichten. Met een rol wordt het veeleisender. Hoe kleiner de diameter, hoe meer moeite je moet doen om te balanceren. Maar hoe meer mogelijkheden het je biedt. Als je een balance board koopt, moet je er rekening mee houden dat de prestatiecurve op het balance board meestal zeer steil omhoog gaat. Het kan dus gebeuren dat je al na een week met een halve bol op je board staat en dan geld moet uitgeven aan een roller. Daarom raden we meestal meteen de roller aan, maar dan in een iets dikkere uitvoering. Daarmee kun je alles uitproberen, van lichte wiebeloefeningen tot coole trucs.

Speciale vormen: Balance rockers of balance pads

Tot zover de balansplanken voor volwassenen of kinderen. Voor de volledigheid willen we nog twee speciale vormen noemen die vaak onder het label "balance board" vallen, maar strikt genomen geen balance boards zijn. Enerzijds is er de evenwichtswip, die steeds vaker in kinderkamers te vinden is. Hij is zeer geschikt voor kleine evenwichtskunstenaars omdat hij stevig in het midden van de vloer staat en de verhoogde zijkanten als stavlak dienen. Dit vermindert de kans op ongelukken enorm, hoewel dit natuurlijk geen uitdaging is voor volwassenen of zelfs atleten. Het meestal luchtgeveerde balanskussen is vaak te vinden op het gebied van regeneratie of therapie. Hier is het wiebeleffect veel minder. Kleine en dus zeer gecontroleerde bewegingen moeten helpen de spieren op te bouwen na een operatie of een ongeval.

Balance Board van hout voor volwassenen

Na dit korte overzicht willen we je onze aanbeveling geven voor een geschikt balance board voor volwassenen. We concentreren ons enerzijds op de vorm van het bord en de rol, en anderzijds op het materiaal van het bord. De vorm van het board moet, zoals we hierboven al zeiden, aan beide zijden langwerpig en gebogen zijn, omdat je dan de meeste mogelijkheden hebt voor je training. Van trainingen tot balanstraining tot trucs, alles is mogelijk met de rockervorm op ongeveer 75 x 30 centimeter. Hetzelfde geldt voor de rol als basis. Als die een diameter heeft van ongeveer 10 centimeter, is het makkelijk om te beginnen en zelfs als prof zul je je niet vervelen. Wat het materiaal betreft, moet je ervoor zorgen dat het robuust is en een hoogwaardige afwerking heeft. Dunne planken zijn licht, maar breken ook snel als je een gewaagdere sprong maakt. Ons wahu balance board voor volwassenen en kinderen is bijvoorbeeld gemaakt van 100% hout in 12 stabiele lagen en met een krasbestendig fineer van echt hout. Met deze constructie, materiaal en slimme vorm vervult het drie wensen tegelijk - als een verrassingsei:

  1. Het is geschikt als fitnessapparaat: het balance board trainingseffect, d.w.z. de versterking van de diepe spieren, de bevordering van de coördinatie, de verbetering van de motoriek en ook ondersteuning bij het afvallen, begint al na een paar sessies op uw balance board voor volwassenen. Het enige belangrijke is om regelmatig te wiebelen, liefst minstens 15 minuten per dag.
  2. Het ondersteunt je evenwichtstraining: Als balance board voor volwassenen helpt het je algemene evenwicht te versterken. Dit is belangrijk voor sommige sporten, maar ook voor het dagelijks leven. Met een goed evenwicht kun je ongelukken en blessures voorkomen. Bovendien gaat een goed ontwikkeld evenwichtsgevoel meestal samen met een rechte en dus gezonde houding.
  3. Het is ontzettend leuk: balansboarden is verslavend, dat kunnen we je beloven. Als je eenmaal op het wobble board voor volwassenen hebt gestaan, wil je het keer op keer doen. En dat is een ander geweldig aspect dat ongelooflijk gunstig is voor regelmatige training: als je plezier hebt in je training, zul je hem elke dag doen... en dat is de enige manier om succes te boeken. en dat is de enige manier om succes te boeken.

Balance Board Fitness

Laten we de drie verschillende toepassingen van je balance board na elkaar bekijken, te beginnen met het fitnessaspect. Een balance board voor volwassenen is een fitnessapparaat op zich, dat je met de juiste oefeningen specifiek voor je training kunt gebruiken. Zo kun je verschillende spiergroepen trainen of je sport aanvullen. Zo hoef je als skater, snowboarder of surfer je boardervaring niet te missen bij slecht weer. Je kunt met het wahu board binnen en op elk moment trainen, bijvoorbeeld met een focus op je stabilisatie.

Balansoefeningen voor volwassenen

Een balance board voor volwassenen is een ideale trainingsaanvulling, vooral voor alle sporten die een goed evenwicht vereisen, zoals ballet, yoga of gymnastiek. Het wiebelen traint de diepe spieren die zo belangrijk zijn bij de bewegingen van deze sporten. Maar een sterk evenwichtsgevoel is ook nodig voor het dagelijks evenwicht, bijvoorbeeld bij het lopen over oneffen terrein, het tillen van boodschappen of zelfs het springen over een plas, om blessures te voorkomen. Naarmate we ouder worden, verslechtert ons evenwicht, dus specifieke training kan nuttig zijn. Als u al een blessure heeft gehad, bijvoorbeeld aan uw enkel, kunt u het herstel ondersteunen met geschikte oefeningen op het balansbord voor volwassenen en uw spieren weer effectief opbouwen.

Een kleine tip: Bekijk onze beginnersgids en de vele andere oefeninstructies.

Buitenspeelgoed - volwassenen willen gewoon plezier hebben!

Het balance board voor volwassenen is niet alleen geschikt voor diverse trainingen, maar staat ook garant voor veel plezier. Talloze coole oefeningen, sprongen, flips en trucs wachten erop om door jou onder de knie te worden gekregen. Natuurlijk kun je dit doen in het comfort van je woonkamer of samen met vrienden. Pak je wahu balance board met roller of halve bol en begin een trick challenge. Bij mooi weer kun je naar het meer of de tuin gaan. Bij slecht weer zet je gewoon de muziek in je eigen huis harder. Probeer zeker onze vijf balance board tricks voor beginners!

Checklist voor de aanschaf

Zodat je binnenkort echt kunt genieten van onvervalst balance board plezier, hebben we een duidelijke lijst samengesteld met alle aspecten waar je op moet letten bij de aankoop. Een balance board voor volwassenen moet:

  • de juiste vorm hebben: Het maakt niet uit of je al boardervaring hebt of een complete beginner bent: Je kunt niet fout gaan met de rockervorm. Het is niet zo gemakkelijk om erop te komen als modellen met een geïntegreerde hemisfeer. Maar het zal je zeker lukken en je kunt uitkijken naar een steile en lange leercurve.
  • kan worden gecombineerd met een geschikte roller: De hemisfeer als basis is zeer geschikt voor beginners, maar gaat snel vervelen. Daarom raden wij u aan een rol onder uw balansbord voor volwassenen te gebruiken, maar met een iets grotere diameter van ongeveer 10 centimeter.
  • Een houten balansbord is bestand tegen zware belastingen - en zo hoort het ook. Want zodra je trucs en sprongen doet op je balansbord voor volwassenen, krijgt het veel gewicht te verduren. Bij ons wahu balance board met zijn twaalf echte houtlagen en krasbestendig fineer van echt hout adviseren wij het te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 120 kilogram.
  • Natuurlijk zijn: Een aspect dat tot nu toe nog niet is genoemd, maar vanuit ons oogpunt ook heel belangrijk is. Onze wahu-plank is volledig plasticvrij en bovendien bijzonder duurzaam dankzij het hoogwaardige echte hout. U doet dus niet alleen iets goeds voor uzelf, maar ook voor het milieu.
  • Liggen op een antislip ondergrond: Een geschikte ondergrond voor je balance board voor volwassenen is geen must, maar een leuke extra. Het beschermt je vloer en zorgt voor nog soepeler rollen. Zo kun je bijzonder veilig en gecontroleerd boarden, wat vooral voor beginners interessant is. Kijk ook eens naar onze sisalmat, misschien is het iets voor jou. Kleine tip: Board en mat zijn bij ons ook verkrijgbaar als voordelige bundel, zelfs inclusief muur- of vloerbevestiging.

×

Seems you are not at the right place!