Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Met een wobble board en verschillende balance board oefeningen kun je je evenwicht heerlijk trainen. Als je soms niet helemaal zeker weet welke balance board oefeningen bij jou en je individuele behoeften passen, dan moet je nu zeker verder lezen. In het volgende artikel laten we je graag zien welke balance board oefeningen het meest geschikt zijn voor welk type boarder en welk lichaamsdeel. Zo kun je je balansoefeningen nog specifieker afstemmen op bepaalde lichaamsdelen of probleemzones. Laten we meteen beginnen.

Deze balance board oefeningen passen bij jou:

Als je zoekt op "balance board oefeningen beginners", vind je meestal snel wat je zoekt. Maar zijn deze resultaten ook de juiste Balance Board oefeningen voor jou? Vaak wordt in het begin te veel aangenomen. Wij beginnen liever langzaam - en veilig - met de Balance Board oefeningen. Daarom geven we elke beginner de tip om eerst uitgebreid aandacht te besteden aan het evenwicht. De meeste mensen springen op hun board, wiebelen wat heen en weer en denken dan dat ze een balansprof zijn. Verre van dat. Het gaat erom een solide basis op te bouwen. Dat betekent in detail: Oefen je evenwicht zo snel mogelijk, zo gecontroleerd mogelijk en zo effectief mogelijk. Opnieuw en opnieuw en opnieuw. Totdat je bij wijze van spreken in je slaap op je wiebelplank gezet kunt worden, in de gekste houding en je jezelf zonder problemen in balans houdt. Pas dan beginnen we met specifieke balance board oefeningen - en die lukken veel sneller met deze solide basis. Probeer het maar eens uit!

Trouwens, dit is ook de manier waarop kinderen met Balance Board training kennis moeten maken. Balansoefeningen voor kinderen zijn in het begin allesbepalend. Onze tip: Maak het je kind gemakkelijker om te beginnen met de wiebelige Balance Board training op de kurkrol door een Balance Board onderlegger te gebruiken om te voorkomen dat ze te veel wegglijden. Dit kan bijvoorbeeld een antislip yogamat zijn, waarop de Balance Board roller is geplaatst. In ons artikel "Balance Board Kids... oefen vroeg als je een meester wilt worden!" gaan we dieper in op dit onderwerp.

Dit is ook een goede tip voor senioren. Je kunt je trouwens de zoektocht naar "balansoefeningen voor senioren" besparen: Er zijn geen speciale balansoefeningen voor senioren. Waarom zou dat moeten? Senioren en kinderen kunnen natuurlijk dezelfde Balance Board oefeningen doen als ieder ander. Het enige belangrijke is dat vooral senioren letten op de anti-slip mat bij Balance Board oefeningen en hun evenwicht zorgvuldig, lang en intensief oefenen voordat ze beginnen met de "echte" Balance Board oefeningen.

Balance Board oefeningen voor verschillende spiergroepen

We hebben meteen goed nieuws voor je: Met het Balance Board train je spieren die je nooit eerder hebt gekend. Dat komt simpelweg omdat op het wobble board de spiergroepen altijd in beweging met elkaar geactiveerd worden. Met balance boarding werk je niet aan individuele spieren zoals bij training met apparaten, maar aan je hele bewegingsapparaat. Het effect daarvan is, zoals verwacht, veel duurzamer. Je traint dus niet alleen je spieren, maar ook je coördinatie, je lenigheid en je conditie in het algemeen. Laten we eens kijken naar een paar verschillende balance board oefeningen en hun effecten:

Balance Board oefeningen Rug, schouders & armen

De rug is het knelpunt voor de meeste mensen. Spanning en rugpijn staan bij velen op de agenda en iedereen probeert er wanhopig vanaf te komen. Wij willen u graag kennis laten maken met een aanpak om rugpijn te bestrijden: balance board oefeningen. We willen een korte algemene inleiding doen. Zelfs als u geen Balance Board oefeningen doet die specifiek op uw rug zijn gericht, traint u uw rug. Automatisch. Want balanceren op het wiebelbord, wat je voor ECHT ELKE oefening moet doen, verbetert je houding. Je spant je buik aan als je balanceert - en een sterke buik leidt tot een sterke rug. Zo simpel is het. Natuurlijk kun je je rug ook helpen met speciale Balance Board oefeningen, zoals de "schoolslag". Ga hiervoor met je borst op je wobble board liggen, trek je lichaam recht en plaats je voeten op je tenen. Zodra u in evenwicht bent, kunt u uw armen gaan bewegen zoals bij de schoolslag. Pas op dat je lichaam niet wiebelt. Denk aan je basisspanning, waarmee je je kern versterkt. Strek je armen eerst boven je hoofd, dan in een halve cirkel over je zij en breng ze tenslotte naar je heupen. Houd uw ogen altijd op de vloer - alleen zo houdt u uw ruggengraat tijdens de hele oefening recht.

Andere Balance Board oefeningen voor de rug, maar vooral voor de schouders en armen, zijn de Balance Board push-up en de onderarmsteun. Beide kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in je dagelijkse trainingsschema - ze behoren tot de effectieve basisoefeningen onder de Balance Board oefeningen. Laat in buikligging uw ellebogen en onderarmen op het wiebelbord rusten, plaats uw voeten op uw tenen en duw uzelf dan beetje bij beetje omhoog met uw armen. Let op: zorg ervoor dat je je rug recht houdt en niet vooroverbuigt. Het ziet er gemakkelijk uit, maar het brandt als een hel in je bovenarmen, nietwaar? Dan heb je alles goed gedaan. Overigens kun je meer balance board oefeningen vinden in onze wahu-truc gids - neem een kijkje.

Balance Board oefeningen voor buik & bekkenbodem

Wil je je buik of bekkenbodem trainen? Dan ben je van harte welkom. Gelukkig doe je dat al bij (bijna) elke oefening. Maar we gaan graag een stapje verder. We vertellen je meteen hoe je bekkenbodemtraining en buikspiertraining kunt doen met passende oefeningen op het Balance Board. Maar voordat we beginnen, hebben we een kleine tip voor je. Bij alle Balance Board oefeningen - net als bij veel andere sporten - is het heel nuttig als je je vooral concentreert op je core. In Pilates wordt dit centrum van het lichaam het krachtcentrum genoemd. Dit gebied wordt voor elke oefening geactiveerd, zodat je al een hoge basisstabiliteit hebt als je aan de oefening begint. Hierdoor kunt u uw bewegingen gecontroleerder en preciezer uitvoeren. Span dus bewust eerst je bekkenbodem aan, dan je buik en daarmee je rug. Wissel spanning en ontspanning af. En vergeet niet te ademen! Een goede Balance Board oefening voor de buik en bekkenbodem is bijvoorbeeld deze: Ga in de lengte op je wiebelplank zitten en strek dan beide benen schuin omhoog. Het klinkt gemakkelijk, maar het is een echte uitdaging. Probeer deze positie minstens 15 seconden vast te houden zonder te wiebelen. Voel je je buik al branden? Gebruik deze motivatie en ga door naar de volgende oefening. Je kunt inspiratie opdoen in onze wahu-trucgids, op Facebook of Instagram.

Balance Board Oefeningen Benen & Billen

Je benen en billen worden ook automatisch getraind met de meeste Balance Board oefeningen. Neem bijvoorbeeld de populaire oefening "Low Leg Rise". Je staat op heupbreedte uit elkaar op je wobble board, brengt jezelf in evenwicht en hurkt vervolgens naar beneden - zo wiebelvrij mogelijk. Als je een goede conditie hebt, strek je nu afwisselend één been naar voren. Dit is zeer effectief voor de billen en dijen. Even effectief is de "hielrit". Ook deze begin je op heupbreedte van elkaar op de plank. Verplaats nu je gewicht zodat je alleen nog maar op je hielen staat. Dat geeft een kick, hè? Nu we het toch over benen hebben, hebben we een snelle tip voor je. Als je knieproblemen hebt of een knieoperatie hebt ondergaan, raden we je af Balance Board oefeningen te doen met een focus op de knie. Bijvoorbeeld sprongen of balance board oefeningen waarbij je vaak je knieën moet buigen. Je kunt ze natuurlijk voorzichtig uitproberen, maar zodra je je ongemakkelijk voelt, kun je beter overschakelen op andere balance board oefeningen en trucs - die zijn er genoeg. Veel intensievere balance board oefeningen en trucs staan bijvoorbeeld op Facebook of Instagram op je te wachten - neem eens een kijkje.

Je balance board en jij - een onverslaanbaar team

Nu hebben we het veel gehad over spieren, balance board oefeningen, je trainingsdoelen en andere "serious stuff". Maar los van het trainingseffect, de trainingsvoortgang en je eigen individuele trainingsplan, is trainen op balance boards gewoon ONTZETTEND leuk. Dat is belangrijk en juist. En alleen daarom al is het de moeite waard om kennis te maken met deze nieuwe trendsport. Het plezier van het boarden zal je als geheel veranderen. Het zal je houding beïnvloeden, je losser maken, je ontspannen en je zelfvertrouwen geven. Na korte tijd zul je gewoonweg "soepeler" zijn - zowel fysiek als mentaal. Besteed er aandacht aan.

Het enige wat nu echt belangrijk is, is dat je het juiste board voor je vindt - als je er nog geen hebt. Bij het kopen van een wobble board zijn er natuurlijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je nieuwe wobble board natuurlijk van degelijk materiaal gemaakt zijn. Voor ons als wobble board liefhebbers is er eigenlijk maar één ding: hout. Onze wahu balance boards zijn bijvoorbeeld gemaakt van twaalf lagen hout en een robuust oppervlak van echt houtfineer. Dat doen we niet in een opwelling, maar omdat het de enige manier is waarop je wahu balance board bestand is tegen de maffe sprongen. Naast het materiaal zijn natuurlijk ook de grootte en de vorm van je nieuwe wahu balance board belangrijk voor je succes bij balance board oefeningen. Na talrijke tests en zelfexperimenten hebben wij vastgesteld dat een langwerpig wobble board, ongeveer 30 centimeter breed en 80 centimeter lang, het meest geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien moeten de bocht en kromming goed zijn. Twee smal toelopende uiteinden en een lichte kromming aan beide lange zijden zorgen voor een evenwicht tussen een veilige ondergrond en flexibele trick-mogelijkheden.

Bekijk onze vele verschillende wahu balance boards. Iedereen zal het juiste ontwerp vinden voor ultiem boardplezier. Onze wobble boards zijn verkrijgbaar in geweldige kleuren en patronen, van casual Ocean Blue tot nobel Wooden Brown. Met het wahu Free Spirit DIY wiebelbord kun je zelfs creatief aan de slag en je eigen ontwerp maken. Als je nog steeds niet zeker bent of misschien een paar vragen hebt, geven we je graag professioneel advies - gratis natuurlijk. U kunt ons bereiken per telefoon, e-mail of chat. Vertel ons gewoon wat over uzelf en uw verwachtingen van het wiebelbord. Samen vinden we vast en zeker het juiste board voor u - en de juiste balance board oefeningen die daarbij horen. We kijken uit naar jouw verhaal!

×

Seems you are not at the right place!