Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Balansbord training

Stap 1: Balans

Laten we beginnen met de basis van balance board training, waarop alle verdere balance board oefeningen zijn gebaseerd: balans training. De eerste oefeningen op je wobble board moet je zeker gebruiken om je balans te trainen. Misschien heb je al enige ervaring met balanstraining via andere sporten. Een goed evenwicht is net zo belangrijk voor snowboarden of surfen als voor balance board training. Zelfs als je denkt dat je evenwicht al goed getraind is, oefen dan toch een paar sessies op het wiebelbord. Waarom? Het is eenvoudig: hoe steviger je basis, d.w.z. je evenwicht, is, hoe sneller je verdere Balance Board oefeningen onder de knie krijgt. En hoe zuiverder je houding op de wobble board. Als je slordig je balans traint en tevreden bent met, laten we zeggen, 80 procent, zul je op een gegeven moment de resterende 20 procent missen, bijvoorbeeld tijdens je eerste flip of sprong. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk met balance board training en investeer liever in het begin een paar minuten meer in balance training. Het is de moeite waard, dat beloven we, en dat weten we uit ervaring. Vooral omdat balanstraining sowieso erg leuk is. Je leert niet alleen je wobble board kennen, maar ook je lichaam. Sommige spieren en spiergroepen die je misschien nooit eerder hebt gevoeld, zullen zich na de eerste Balance Board training aan je presenteren. Het is dus in deze eerste fase van de training dat het Balance Board trainingseffect vrij direct wordt. En dat is geweldig, want je merkt meteen wat je tijdens de Balance Board training hebt bereikt. Uiterlijk na de derde training zijn de spieren die je net hebt leren kennen je nieuwe beste vrienden op het wiebelbord. Ze zullen je ondersteunen bij verdere avonturen, d.w.z. de gekke trucs en sprongen die je binnenkort op je wobble board zult rocken!

Natuurlijk vertellen we je graag met welke balance board oefeningen je je evenwicht kunt trainen. Vooral de klassieke beginnersoefeningen zoals de "Hang Ten" zijn hier goed geschikt voor. Probeer ze eens uit en varieer een beetje. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten bij het trainen van je evenwicht op het wiebelbord. Als je op het balance board traint, stel je jezelf gewoon ten doel om na elke beweging op het wobble board zo snel mogelijk je evenwicht weer te vinden. Voel in jezelf. Welke spieren heb je nodig om steeds weer je evenwicht te vinden? Hoeveel moet je roeien met je armen of doen je buikspieren het meeste werk? Heb je de neiging je schouders te buigen of blijf je ontspannen? Leer jezelf en je lichaam goed kennen tijdens de balanstraining - en gebruik deze kennis ook voor andere sporten. Op wahu Facebook en wahu Instagram vind je nog veel meer Balance Board oefeningen en trucs.

Stap 2: Lichaamsspanning

Na balanstraining komt het tweede niveau van balance board training. Zie je balance board training als een huis dat je stukje bij beetje opbouwt. Het fundament is al gelegd omdat je je balans uitstekend hebt getraind. Nu komt de begane grond: lichaamsspanning. Als dit aan je balans wordt toegevoegd, heb je al veel bereikt. Maar wat houdt lichaamsspanningstraining precies in? Laten we het zo zeggen: hoe effectiever je je lichaam spant, hoe gemakkelijker de oefeningen op het wiebelbord zullen zijn. Je hoeft dus niet per se al je spieren steeds te activeren, maar wel de spieren die je nodig hebt voor de betreffende oefening. Bij het aanleren van veel sporten komt het in het begin voor dat - vooral door onzekerheid - het lichaam zich als het ware te veel aanspant. Dit is een volkomen normale reactie, maar het is natuurlijk vreselijk vermoeiend en maakt je training moeilijker. Maak je dus los, zet het plezier op de voorgrond en voel precies in jezelf. Het trainen van je lichaamsspanning is als het ware de voortzetting van Balance Board balanstraining. Als je het regelmatig doet, zul je een verbazingwekkend trainingseffect merken: Je succescurve zal nog steiler stijgen.

Probeer bijvoorbeeld eens de balance board push-up tijdens de balance board training. Het is niet gemakkelijk, dat geven we toe, maar het zal je veel vooruitgang brengen. Terwijl je de Balance Board push-up doet, kun je letterlijk voelen welke spieren en spiergroepen je aanspant - en welke je eventueel kunt loslaten. Overigens zul je dit Balance Board effect ook merken bij enkele andere Balance Board oefeningen en trucs. Laat ons weten waar het werkt en waar je misschien hulp nodig hebt.

Nu we het toch over klassieke trainingsoefeningen hebben, hebben we een kleine tip voor je: Je kunt je workout routine opleuken met het wahu wobble board. Natuurlijk is niet elke vloeroefening mogelijk op het wobble board, maar een paar push-ups, squats, mountain climbers of donkey kicks zijn zeker het proberen waard. We zien trouwens graag bewijsvideo's van je balance board workout. Laat ons en de wahu community op Facebook en Instagram zien hoe creatief je bent met je balance board oefeningen!

Stap 3: Behendigheid

De laatste stap is om de laatste hand te leggen aan je balance board training: behendigheid. In je nieuwbouw is behendigheid als het ware de begane grond die erbij komt en die je huis afmaakt - afgezien van de inrichting. Waarom zou u uw wendbaarheid, d.w.z. uw reactievermogen, trainen? Zodat je tijdens de balance board training zelfs de gekste trucs aankunt. Want zodra je niet alleen je evenwicht en lichaamsspanning behoudt, maar ook je bewegingen razendsnel coördineert... zijn er geen grenzen aan je verbeelding als het gaat om balance board oefeningen. Dan kun je trucs onder de knie krijgen die een paar weken geleden waarschijnlijk onmogelijk leken. Klinkt dat goed? Dan gaan we ervoor. De beste manier om je behendigheid te trainen is met balance board oefeningen waarbij je schokkerige bewegingen of kleine tot grote sprongen maakt. Perfecte coördinatie en een bliksemsnelle reactie zijn hierbij cruciaal.

Dit zie je bijvoorbeeld bij de oefening "Hands Board Drop". Deze truc is een uitdaging, maar het gaat je lukken! Misschien niet de eerste keer, maar eerlijk gezegd hebben we het allemaal wel eens gedaan. Het beste is om de beweging vooraf te internaliseren. Pak dan je wobble board en gooi het met een draai op je rol. Zodra het daar in de juiste positie landt, spring je er meteen achteraan, in het midden van het wiebelbord, waar je natuurlijk meteen je evenwicht moet bewaren. Daarvoor heb je zeker je armen nodig, maar probeer ook via je buikspieren een stabiele houding te creëren.

Misschien ken je deze aanpak uit andere sporten, bijvoorbeeld Pilates. Daar is het zogenaamde powerhouse, de naam voor het centrum van het lichaam. Als je alle spieren in dit gebied activeert, dus zowel alle buikspieren als de bekkenbodem en de rug, bereik je een hoge mate van basisstabiliteit. Met deze basisstabiliteit als uitgangspunt kun je allerlei bewegingen veel gecontroleerder en preciezer uitvoeren - dit geldt ook voor balance board training. Simpel gezegd: door dit stabiele lichaamscentrum zult u tijdens de Balance Board Training minder wiebelen. Probeer het uit! En als je van Pilates houdt, kun je sommige oefeningen zeker overzetten op het wobble board. Wij en de hele wahu-community zijn benieuwd naar jouw ideeën - post gerust een video op Facebook of Instagram.

De perfecte balance board workout

Nu je er alles over weet, kun je eigenlijk meteen beginnen met je Balance Board workout. Er zijn talloze Balance Board oefeningen voor een gevarieerde Balance Board workout, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Aan de ene kant is dit geweldig, maar aan de andere kant is het misschien een beetje verwarrend voor beginners. Je zult je waarschijnlijk afvragen: Welke Balance Board oefeningen zijn geschikt voor mijn trainingsniveau? En uit welke Balance Board oefeningen moet mijn Balance Board trainingsplan bestaan? Wij helpen je graag met onze jarenlange ervaring op alle boards ter wereld - van snowboards tot skateboards tot surfboards.

Begin losjes met Balance Board training

Bij de meeste balance board oefeningen voor beginners gaat het erom je evenwicht te bewaren en steeds weer terug te krijgen. Het kan nuttig zijn om op blote voeten te trainen. Zonder schoenen en sokken heb je meer gevoel tijdens de Balance Board training... misschien zelfs een vakantiegevoel. Geschikte Balance Board oefeningen zijn bijvoorbeeld de squat. Dit is natuurlijk veel moeilijker op het wiebelbord dan op vaste grond. Wanneer je jezelf laat zakken, zorg ervoor dat je je evenwichtspunt vindt. Zodra u daarin slaagt, kunt u één been naar voren strekken en op één been balanceren. Dit wordt in het jargon "low leg rise" genoemd. Veel plezier ermee!

Balance Board Training voor rug, schouders en armen

Balance Board oefeningen voor de rug, schouders en armen trainen specifieke spieren of spiergroepen. Dit is vooral nuttig als je merkt dat er in deze gebieden spanning heerst. Die kun je dan tegengaan met een Balance Board training, bijvoorbeeld tijdens de "schoolslag". Ja, dat klopt, onze volgende oefening doet denken aan de schoolslag en geeft je misschien zelfs een beetje een strandgevoel. Ga met je borst op je wobble board liggen en trek je lichaam helemaal recht. Plaats je voeten op je tenen. Begin nu je armen te bewegen alsof je de schoolslag zwemt. Strek ze eerst boven je hoofd en breng ze dan in een halve cirkel over je zij naar je heupen. Hou je ogen op de grond gericht om je ruggengraat recht te houden. Een andere Balance Board oefening voor de rug, maar vooral voor de schouders en armen, is de onderarmsteun, ook wel "planking" genoemd. Laat hiervoor uw ellebogen en onderarmen in buikligging op de wiebelplank rusten, plaats uw voeten op de plank en duw uzelf dan beetje bij beetje omhoog. Let erop dat u uw rug recht houdt tijdens deze balance board training.

Balance Board training voor de buik

Natuurlijk zijn er ook Balance Board oefeningen specifiek voor de buik. In feite traint, zoals gezegd, (bijna) elke Balance Board workout ook de buik - door het centrum van het lichaam te activeren om je evenwicht te bewaren. Hoe uitdagender de Balance Board workout is, hoe meer jij en je buik moeten doen... en er zijn echt een heleboel gekke trucs die je balans, lichaamsspanning, coördinatie en reactiesnelheid testen. Maar zelfs workouts die op het eerste gezicht makkelijk lijken, kunnen lastig zijn. Ga bijvoorbeeld op je wiebelplank zitten en strek dan je benen schuin omhoog. Houd deze positie - zonder te wiebelen - minstens 15 seconden vast. Klinkt simpel, maar het is keihard en dus een absolute garantie voor een getonede buik. Overigens wachten nog veel meer coole balance board oefeningen en trucs op je op Facebook of Instagram.

Welk balance board is geschikt voor mij?

Als je nog geen balance board bezit en we hebben je helemaal enthousiast gemaakt voor balance board training, dan zijn we heel blij voor je. In dat geval zul je willen weten waar je een geschikt wobble board kunt kopen voor je balance board training en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Laten we beginnen met het belangrijkste onderdeel van je nieuwe balance board, het materiaal. Zoals je je kunt voorstellen, komt hier de kwaliteit om de hoek kijken. We zouden geen balance board training met sprongen of flips willen doen met balance boards van dun hout of plastic, dat is duidelijk. Daarom is ons motto: hoe robuuster, hoe beter. Op je wobble board komt immers veel kracht te staan tijdens een intensieve balance board training. Het wahu wiebelbord bestaat daarom uit twaalf lagen hout en een robuust oppervlak van echt houtfineer. Dat kan tegen een stootje! Naast het materiaal is natuurlijk ook de grootte en vorm van je nieuwe balance board cruciaal voor trainingssucces - en vooral voor het onder de knie krijgen van gekke trucs. Te groot is slecht omdat het wiebelbord dan te traag is tijdens de oefeningen. Te klein is ook ongunstig omdat je dan weinig stahoogte beschikbaar hebt voor balance board training. Geloof ons, wij hebben talloze balance boards in alle denkbare maten en vormen getest. Na al die ervaring is onze favoriet voor balance board training een wobble board van ongeveer 30 centimeter breed en 80 centimeter lang. Voor de buiging en kromming van onze wahu balance boards vertrouwen we op twee smalle taps toelopende uiteinden en een dynamische rockervorm, d.w.z. een bocht in beide richtingen. Dit geeft je als gevorderde en professionele gebruiker onbeperkte trick mogelijkheden, naast de normale balance board oefeningen voor beginners.

Snelle checklist voor je koopt:

Goed, laten we dit nog eens kort en kernachtig samenvatten in een kleine checklist. Voordat je je eerste of een nieuw wobble board koopt, moet je:

  • Controleer het materiaal. Hoe steviger, hoe beter. Bij voorkeur hout in meerdere lagen.
  • De afmetingen controleren. Ongeveer 80x30 centimeter is ideaal.
  • Controleer de vorm. Smal aan de uiteinden. Kromming aan beide lange zijden.

Heb je vragen over balance board training of het kopen van een balance board? De wahu board professionals adviseren je graag. Bel ons, stuur ons een e-mail of chat met ons. Samen vinden we het ideale balance board voor jou en geven we je veel tips en tricks voor geschikte balance board oefeningen en intensieve balance board training. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Bestel je nieuwe workout gadget!

×

Seems you are not at the right place!