Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:

Kan trainen met het Balance Board goed zijn voor de rug? Deze vraag wordt ons keer op keer gesteld. En daarom publiceren we nu officieel onze eigen blogpost over dit onderwerp. We willen u graag vanuit verschillende invalshoeken en in detail uitleggen hoe u uw Balance Board kunt gebruiken ten gunste van uw rug. Daartoe zullen we vooral kijken naar de oorzaken van rugpijn en vervolgens naar de specifieke mogelijkheden van Balance Board training. We zullen bekijken hoe de juiste oefeningen op het Balance Board Training spanning kunnen losmaken tot in de diepe spieren. En natuurlijk zullen we ook zien dat vooral het balanswerk en de coördinatie op het Balance Board goed zijn voor de rug. Doe je mee? Laten we dan meteen beginnen met het Balance Board rugwerk!

Hoe ontstaat rugpijn?

Om rugpijn goed tegen te gaan is het noodzakelijk om de oorzaak ervan te kennen. Er zijn talloze triggers voor rugpijn. Soms is het probleem te veel spanning gedurende te lange tijd zonder de nodige ontspanning. Dit gebeurt vaak bij het werken achter de computer. Misschien weet u hoe het is: u zit gespannen aan een taak en merkt niet eens echt hoe u voorover buigt, uw rug kromt of andere vreemde zithoudingen aanneemt. Vaak gaat u zo op in uw werk dat u deze gespannen houding veel te lang volhoudt. Daarbij komen meestal ongeschikte stoelen die allesbehalve ergonomisch en dynamisch zitten bevorderen. Hetzelfde principe ligt ten grondslag aan "verkeerd" liggen - dat wil zeggen liggen op te harde, te zachte of te oude (d.w.z. versleten) matrassen. U kent dit waarschijnlijk ook: uw wervelkolom kan op een ongeschikte ondergrond niet in zijn natuurlijke dubbele-S-vorm rusten. Het gevolg is dat uw spieren zich niet kunnen ontspannen, maar zich moeten aanspannen om deze verkeerde positie te compenseren. En opnieuw is spanning het gevolg. Maar hier is het goede nieuws: in tegenstelling tot rugpijn door blessures (die wat specifieker is), kunnen we spanningsrugpijn goed aanpakken met tal van oefeningen op het Balance Board.

Los rugpijn op met deze balance board oefeningen....

En we hebben zo meteen goed nieuws voor je: Je hoeft niet eens wilde trucs of moeilijke oefeningen op het Balance Board te doen om iets goeds voor je rug te doen. Je hoeft alleen maar de basisoefeningen voor je balans en coördinatie te doen om je gespannen rugspieren los te maken. Ga gewoon op het bord staan, probeer alle gedachten opzij te zetten en "wiebel" weg. Want ook dat is uiterst belangrijk bij rugpijn: uitschakelen, loslaten, niet (over)denken. Dan komt er - vooral op het balance board - een magische flow op gang. Je voelt je lichaam, je voelt in jezelf en je merkt wat je goed doet. Dus balanceer jezelf, test je grenzen en speel met de bewegingen tijdens het boarden. Je zult snel merken hoe goed het voor je is. En hoe heerlijk makkelijk het is om te ontspannen. Waar er eerst verkrampte spieren waren, zijn er nu ontspannen bewegingen. Waar je voorheen jezelf te veel "bij elkaar trok", kun je nu je lichaam de vrije loop laten. Met onze wahuBalance Board wordt je rugpijn losgemaakt, losgelaten en weggeblazen.

... en versterk je je rug.

Maar terug naar onze vraag: "Is het Balance Board goed voor je rug? Om je rug te versterken, kun je naast de basis balanstraining, die je rug ALTIJD activeert, ook de schoolslag oefening gebruiken. Ga hiervoor op je balance board liggen met je borst in de lengte, trek je lichaam helemaal recht en plaats je voeten op je tenen. Om het wiebelen te compenseren span je je kernspieren (buik en rug!) aan alsof je een strakke band om je heen hebt. Zodra u in evenwicht bent en uw bewegingen onder controle hebt, begint u de oefening als volgt: probeer uw lichaam zo stil mogelijk te houden en beweeg alleen uw armen. Strek ze eerst boven uw hoofd, beweeg ze dan in een halve cirkel over uw zij en eindig uw beweging bij de heupen. Je kunt deze oefening tien tot twintig keer herhalen. Maar houd je ogen altijd op de vloer gericht, zodat je je nek niet buigt. En blijf je basisspanning controleren, zodat je zo min mogelijk wiebelt en je bewegingen gecontroleerd kunt uitvoeren.

Deze buikzwemoefening maakt duidelijk dat voor een sterke rug ook een sterke buik nodig is. Dit betekent dat als je je rug wilt versterken met de wiebelplank, je ook je buik moet trainen! Dat kun je prachtig doen met de oefening Super Burner, zoals wij hem graag noemen. Ga in de lengte op je balance board zitten, strek beide benen schuin omhoog en houd deze positie zo lang mogelijk vast. Nou ja, makkelijk is misschien het verkeerde woord - realiseer je je waarom we deze oefening Super-Burner noemen? Als je 15 seconden hebt gedaan, en 15 seconden kan heel lang zijn, kun je jezelf feliciteren, jezelf een schouderklopje geven en de oefening meteen herhalen. Na vijf tot tien herhalingen kun je rusten. Of nee, wacht, misschien wil je een snelle video van je "wobble board oefeningen terug" posten in onze wahu community op Facebook of Instagram . Daar wisselen alle balance board enthousiastelingen ideeën uit en inspireren ze elkaar tot nieuwe tricks. Neem eens een kijkje!

Nu weet je hoe je je Balance Board kunt gebruiken bij rugklachten en rugpijn kunt verlichten met gerichte Balance Board oefeningen. De sleutel ligt in de diepe spieren van de rug, die je activeert door intensieve training van het hele lichaam. Je Balance Board is dus goed voor je rug. Nu wil je natuurlijk je rug versterken met meer Balance Board oefeningen... of misschien gewoon plezier maken? Kijk dan eens op onze wahutrick guide . Daar vind je altijd nieuwe, creatieve trucs, maar ook balance board oefeningen voor je rug. Of blader eens door ons blogbericht "Vind de juiste balance board oefeningen voor jou!". Heb je vragen over "Balance Board goed voor je rug"? Of misschien over het Balance Board in het algemeen? Dan kijken we uit naar uw telefoontje, uw e-mail of een gesprek met u!

×

Seems you are not at the right place!