Something went wrong!
Uw winkelwagen
Goede keuze! Hier sind deine Produkte:
Zwischensumme:
Rabatt:
Je bespaart:
Versandkosten: Berekend in volgende stap
Gesamt:
Redaktions-Test des Wahu-Balance-Boards

Redactionele test van het Wahu-balansbord

Onze redacteur Irlana testte het balance board van Wahu met haar tienjarige zoon:

"Wow, je moet echt voorzichtig zijn, denk ik, als ik er voor het eerst op ga staan. Ik heb wel ervaring met 'echt' surfen (maar niet met skateboarden). Het Wahu-bord is verkrijgbaar met een kurkrolkurkhelft voor bewegingen in alle richtingen. We hebben beide hier om uit te proberen. Mijn zoon van tien pakt eerst de halve bol. Dat lijkt me beter, want hij moet niet - zoals ik - door de woonkamer glijden en dan bijna op zijn billen landen ;-) Meteen na de eerste korte poging trekt mijn zoon zijn sokken uit. Hij heeft snel door dat je voor deze sport beter op blote voeten kunt gaan, omdat je met sokken te veel uitglijdt. En dat je het beste je knieën kunt buigen om je evenwicht te bewaren.

Er zijn momenten dat we met zijn drieën in ons gezinnetje vechten over wiens beurt het is. Natuurlijk wordt het bord hier niet non-stop gebruikt. Maar als een van ons begint, staan de anderen ook in vuur en vlam. Zoals ik al zei, het vergt wat oefening, vooral met de roller, maar die uitdaging maakt het juist zo spannend om je eigen techniek te ontwikkelen. Gelukkig voel je al snel een gevoel van prestatie, ook al trillen je dijen ondertussen. En tijdens de verschillende dry runs op het bord merk je niet eens hoe de tijd vliegt. Zo geabsorbeerd en geconcentreerd zijn we. En hier zie je hoe je op het bord komt:

Ook al zijn er veel mogelijkheden, hier zie je er één van: met één voet eerst.

Ik moet toegeven, zelfs als ik alleen thuis ben, is het voor mij een welkome afwisseling van het bureauwerk in het thuiskantoor.

Al met al kunnen we zeggen dat het bord voor ons de perfecte slecht-weer-activiteit is. Je bent binnen, maar toch in beweging. En je juicht mee met de anderen of oefent zelf. Het is dus voor iedereen tegelijk vermakelijk en brengt mensen samen.

Overigens: het Wahu Balance Board is er nu ook in een speciale versie voor kinderen. Het heeft smallere uiteinden, ziet eruit als een konijnenkop met lange oren, en je zet het op de vloermat zonder kurkrol (of halve bol) om te dobberen. Perfect voor jongere kinderen die aan de slag willen. Er is ook een touw dat je aan de plank kunt bevestigen, waarmee je de plank als een boot (of slee) achter je aan kunt trekken. Wat een plezier! Ook praktisch: het touw is zelfs los te gebruiken als springtouw (rope skipping). (De kinderversie kost 139 euro.)"

Bron: https://www.leben-und-erziehen.de/kind/spielen-basteln/balance-boards-fuer-kinder-14351.html

×

Seems you are not at the right place!